4/5/06

POTENCIAR LA CIUTAT


Un dels eixos del Pacte pel Desenvolupament Econòmic i Social es potenciar la ciutat de Mataró, i per això s’obriran unes oficines de turisme.

Pot esdevenir Mataró, amb l’obertura d’aquestes oficines, un centre turístic?
És evident que amb l’obertura d’aquestes oficines, no. Únicament seran punt de informació ciutadana, i que ja està bé per començar.

La nostra ciutat te potencial per ser un nucli turístic. Per una banda cultural i per un altre de sol i platja. Tenim la sort de viure en una ciutat que pot oferir aquestes dues vessants. La més fàcil, la més natural i evident és el sol i la platja. Actualment tenim unes platges ben conservades, on l’aigua, un dies més i altres menys, sol estar neta. Però gent de fora, poca, turistes d’altres països cap, no tenim Hotels, ni mai s’ha orientat l’economia de la ciutat cap el sector turístic, ànim!! a veure si surten inversors, i els operadors turístics fan una aposta seriosa.

NO! No! sembla ser que això no és el que es vol. El que es vol es potenciar la ciutat en el vessant cultural.

Pensem que tenim: La Basílica de Santa Maria, , La portalada de l’església de Santa Anna, edificis modernistes, El museu i el futur museu, torre Llauder, de l’època romana, cases del s. .XVIII, balcons plens de rajoles que ningú se les mira, per què tothom va amb el cap baix. restes de muralles al centre urbà, de tot això se’n pot fer un pol d’atracció cultural, però no únicament pels de casa sinó pels de fora, per tant, no s'haurien d’obrir oficines de turisme a Calella, Pineda, Santa Susanna, Malgrat, per que els turistes no passin de llarg.
No creuen que s’hauria de treballar a nivell comarcal.

Personalment crec en els dos vessants d’atracció de la nostra ciutat, ara cal imaginació i inversió econòmica per poder-ho tirar endavant.