8/5/06

ACTA FEDERACIÓ D'AAVV, CHRIS HILLMAN I BRETOLADES

DIVENDRES 5

Aquest cap de setmana ha estat diferent de la resta, per començar el divendres, vaig assistir a l’acta organitzat per la Federació D’Associacions de Veïns, amb el lema "El creixement de Mataró, al límit". La xerrada va anar a càrrec de l’arquitecte Agàpit Borràs. Els conceptes i visions que dels quals va parlar venen de lluny, provenen de la Teoria General de Sistemes, en aquests cas, aplicades al territori i en concret al creixement urbà. Com sempre el Sr. Borràs va ser crític amb el model urbanístic de la nostra ciutat, amb les actuacions fragmentades que és fan dins el teixit urbà, i on la participació veïnal real, no és el que hauria de ser, els veïns participen en reunions informatives dins els plans territorials, i opinen, però malauradament tot està donat i beneït.
Per més informació podeu llegir l’article d’en Xevi Alomà a
www.capgros.com


Acabat l’acta a sopar i desprès al concert d’en Chris Hillman, a la sala Privat. He de dir, que en un sorteig que fa la revista Capgros en varen tocar dues entrades, és la primera vegada que en toca una cosa en un sorteig, no m’ho podia ni creure!, bé el que deia el concert, íntim, al voltant d’unes dues-centes persones, va ser molt bo. Jo recordava aquest cantant, quan formava part de la banda The Byrds. L’actuació amb guitarra i mandolina va ser excel·lent, el més autèntic del folk rock i country rock.

fOTO DE V.B. CAPGROS


DISSABTE 6
Amb un dia força agradable vàrem poder fer una passejada per la riera, tot observant els quadres del artistes, realment fa goig, però el que no sé, es quina és l’opinió dels artistes, ja que les vendes per comentaris que vaig sentir havien estat fluixes.
Aquesta fira de pintura, va tenir la seva cara fosca, quan altres pintors, gens artístics i molt menys creatius, van dur les seves reivindicacions contra: les entitats bancàries, la seu del PSC i UGT, la façana de Santa Anna, una bretolada més, d’aquests noiets anti-sistema, que en nom de la lluita contra el capital, l’especulació i en defensa del medi ambient, ho embruten tot. Fent aquests actes, que ells creuen heroics, el fan es tenir a la ciutadania en contra, crec que els hi falta més reflexió i menys acció directe d’aquest tipus. Les forces de seguretat que hi eren, no varen intervenir, ho puc entendre, en la riera, però a la plaça de les Tereses podrien haver dissuadit ha aquesta colla de… el que vulgueu, manifestants per ser respectuosos amb el personal.
Espero que, d’aquest actes de manca de civisme, l’Ajuntament prengui nota, i no únicament pretengui fer una nota condemnant l’acta amb la junta de portaveus de tots els partits polítics de la nostra ciutat, sinó que actuï amb bel·ligerància i fermesa.