5/5/06

AVUI MANIFESTACIÓ

Avui, divendres dia 5 de maig, hem tingut a les portes del Departament d’educació una concentració/manifestació de tots els sindicats de l’ensenyament. Aquests estan en contra de començar el proper curs el dia 12 setembre, que és un dimarts, i proposen començar-lo el divendres dia 15. Les raons que donen, es que aquesta data no ha estat pactada i que el Departament après la decisió de manera unilateral.
Mal fet, doncs un Departament on tots els seus alts càrrecs tenen una demostrada cultura participativa i assemblearia, no hauria d’actuar d’aquesta manera, ho dic per què la majoria, abans de ser assessors i subdirectors generals eren membres actius del sindicat USTEC, i vet aquí, una cosa és ser sindicalista i un altre és tenir el poder.
El sindicat (USTEC) es mostra contrari a la política educativa,els altres fan seguidisme i amb algunes coses recolzen al Govern i amb altres estan en contra, en fi repicar campanes i estar present en la processó.
Però el que m’ha sobtat més, és la no presencia dels mossos d’esquadra, sé que aquests hi eren, i altres cops, i ara faig referència al govern de CiU, quan hi havia una manifestació estaven presents a l’entrada de l’edifici per poder dissuadir amb la seva presència, qualsevol intent d’entrada del manifestants.
Doncs avui no ha estat així els sindicats de manera espontània han anat avançant i han entrat al vestíbul de l’edifici impedint qualsevol entrada i sortida del personal.
Els guardes jurats han intentat impedir-ho, parlant de manera adequada amb ells, intentant que les càmeres dels mitjans de comunicació no prenguessin imatges, ja que tenen ordres expresses, tot ha esta un desori, no han estat recolzats per ningú, la seva autoritat, poca que en tenen, s’ha esvaït.
Durant 20 minuts el Departament ha estat ocupat, i els mossos no han aparegut, fins que els manifestants han sortit pel seu propi peu. Desprès la nostra policia ha fet acta de presència.
La meva indignació i la de molts companys funcionaris, que veiem de bon grat ara i sempre qualsevol reivindicació del col·lectiu docent, és la tolerància d’aquests actes dins els edificis públics, i la manca de criteri, ja que quan es van manifestar en solitari el sindicat CGT, si que hi eren els cossos de seguretat.