8/5/06

ERC, QUO VADIS?

L’auca ERC és de les mes tristes de tota la historia política del nostre país. Em sap molt de greu, que aquest dirigents que tenen, no hagin fet, el que és més elemental en un partit polític encara, que tingui estructura assemblearia. M’explicaré:

  • Un cop aprovat l’Estatut pel nostre govern, i, amb les expectatives de ser el millor Estatut, els dirigents ERC varen explicar als seus militants que aquest no seria el text definitiu? I per tant en les negociacions hi haurien fortes retallades.
  • No varen explicar en les seves assemblees, que sortís el que sortís lluitarien amb les altres forces, per aconseguir un Estatut molt millor que el que ja tenim? Sembla ser que no.
  • No varen recordar al seus militants que el famós Estatut del 32 va ser podat sense contemplacions pels partits republicans espanyols.
  • Per què actualment ERC, no ha fet una campanya interna dins el seu partit, per fer veure a les seves bases els aspectes positius que té el nou Estatut? Els hi feia por?
    Per què no han treballat amb les seves bases els postulats pragmàtics de la política? Una cosa es la ideologia, el pensament, el concepte i un altre la praxis política de formar d’un govern que vol dirigir la nostre Nació.
  • Han consultat els dirigents polítics d’ERC a les seves bases el que han de votar en el Senat? Si en les assemblees ha sortit dir que no a l’Estatut, per què votaran abstenció? A què juguen?

    Saben que si ho voten el text del Estatut, aquest serà retornat al Congrés, i haurem de començar de nou, que és el que volen les seves bases, tenen un greu problema de credibilitat, dins i fora del partit. Ja s’ho faran.

    Dit això, el Independentisme, el Nacionalisme, el Catalanisme, són per ser una doctrina política? O formen par d’un ideari col·lectiu de les persones, són sentiments, son conceptes referits a un territori, en aquest cas Catalunya.

    Que vol dir ser d’esquerres? És un altre sentiment oposats a les dretes?
    Crec que hi ha manca de definició ideològica, de pensament.
    Tinc molt clar que les persones catalanistes que militen al PSC, tenen un ideari socialista, que ha evolucionat el llarg del temps, però ERC, es socialista, és anarquista? Són lliberals?

    CDC està inscrita al parlament europeu en el grup Lliberal, per tant hi un corpus ideològic en els seus plantejaments, malgrat que jo personalment amb decanto per les tesis social demòcrates, per tant tinc ideologia, pensament, que juntament amb els meus companys amb sentiment Nacionalista lluitem per tenir un país millor, un país amb més autogovern, un país amb el dret a decidir el seu futur, vers l’autodeterminació. Però ERC que té?. Personalment veig indefinicions.