18/4/06

Uns comentaris lligats


Avui tot llegint el diari El Periódico, en versió catalana, he trobat un article que fa referència al descobriment d’un paradís submarí, al mar de Bohol, a prop de l’illa filipina de Panglao.
Aquesta notícia, és reconfortant, desprès d’uns dies de vacances, sense maragallades, el que científics de diferents països del món hagin trobat en aquest indret 62 noves espècies de mol·luscos sense closca. Sembla que aquest planeta encara té indrets per descobrir dins el seu espai natural.
Malauradament, no hi ha res per descobrir en l’espècie humana, els atemptats a Israel, el desgovern a Palestina, la destrucció de l’Iraq… tenim l’atlas mundial ple de conflictes bèl·lics, no hi ha cap continent en Pau, be l’Antàrtida; i en els països que estan amb una pau relativa, hi ha gent entestada en cercar el conflicte, com és cas de l’Estat espanyol.
La dreta espanyola està força encesa i el seu fogoner està en una emissora de ràdio que té un gran ventall. La flama de l’Espanya trencada, la desaparició de la Nació espanyola, nascuda el 2 de maig de 1808, treu de polleguera al fogoner. Però en el fons, des de la seva òptica, poden dir que té la visió de predir certs esdeveniments, va dir que darrera de Catalunya, amb un reconeixement tebi de NACIÖ, altres comunitats autònomes reclamarien en els seus estatuts el ser reconegudes com a Nació, i això sembla que succeeix amb Andalusia, passarà el mateix amb Extremadura, Múrcia o la Rioja? Passarem de ser un Estat d’autonomies a ser un Estat de nacions? Serem un Regne de nacions?. El fogoner de la dreta de la Nació espanyola, te feina assegurada.