21/4/06

REMODELACIÓ DE GOVERN



La remodelació del Govern ja s’ha produït, no és per saltar d’alegria, doncs els canvis no responen a una veritable necessitat, al menys en algunes conselleries.

Cultura necessitava un canvi, la consellera tenis bones intencions, crec!!, però amb aquestes no n’hi ha prou per desenvolupar la política cultural del nostre país.

Agricultura també, el món de la pagesia, està desconcertat, la política agrària del Triparit fins ara ha estat molt precària, només cal repassar els conflictes plantejats.

El DURSI, no ho crec, calia deixar-li més temps per què desenvolupes les iniciatives plantejades, ara el nou conseller és una incògnita, doncs que jo sàpiga no te cap vincle amb el món universitari. Els temes pendents, són molts, com són l’encaix dels estudis universitaris dins el context europeu.
Tindrà això alguna repercussió en el projecte universitari de la ciutat de Mataró?
Medi Ambient i Habitatge tampoc calia, això de fer canvis per quota de pacte, en sembla molt trist. Particularment sempre he vist als companys de "Iniciativa"
amb molt d’afecte, gent preparada i amb constància, malgrat que hi ha excepcions, que ara no cal citar. Del successor d’en Milà, en Francesc Baltassar, en tinc grats records personals, vàrem estar junts en el primers anys de la nostre escolarització a Barcelona, més tard a la universitat, en plena lluita contra el franquisme, el tinc per un bon polític, espero no haver de canviar d’opinió.
Del canvi de Treball. No tinc elements, el conseller Valls potser serà més polític, no estarà influït per tesis sindicalistes com el conseller cessat.
El departament de Governació, uy!! Aquest si que té tots els ets i uts que vulguem, el Carretero era un personatge no gaire còmode pel President i menys amb les declaracions que va fer vers el president de l’Estat espanyol. Però el seu recanvi clama al cel.
Com es pot anomenar una persona que està sota sospita? "sospita per una suposada extorsió en benefici dels interessos financers del seu partit" (frase treta d’un article d’opinió del e-noticies).
No hi havia ningú més a les files d’ERC?, ha estat una provocació, a una remodelació que no volien?
Quina autoritat té el President en front de les voluntats d’ERC?
Malgrat que no m’agradi el President, ho és de Catalunya i ho és de tots simbòlicament, però vinga! Una vegada que pren una decisió per marcar la seva autoritat, aquesta torna a quedar tocada.
El temps dirà, mentrestant el preu del petroli es va encarint i la inflació pujant.