15/8/08

FINANÇAMENT?

El diari AVUI, en la seva versió digital diu.....
La Generalitat vol fer les paus amb el govern espanyol després de l'escalada dialèctica que els ha enfrontat en les últimes setmanes. El primer a mostrar-se conciliador ha sigut el conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura. Com a president accidental de la Generalitat, Saura ha demanat aquest dijous al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, obrir una nova etapa en la qual s'intensifiqui la negociació. L'objectiu és que "abans de tres mesos" hi hagi un acord de finançament acceptable per a Catalunya.”

Això vol dir que en Joan Saura es desmarca de les declaracions fetes per Inicitiva al Parlament espanyol? Quan demana que el President de l’Executiu espanyol es presenti per a ser interpel·la’t. Les contradiccions de l’esquerra en general estan sent cada cop més grans. La mateixa notícia diu....
És la reacció del conseller a les declaracions d'avui de Zapatero, que manté que la Moncloa no ha incomplert l'Estatut perquè ha presentat una proposta de model de finançament per intentar arribar a un acord amb la Generalitat. Per Saura, és "obvi que sí que hi ha hagut un incompliment de l'Estatut, i això és una impressió generalitzada que hi ha a Catalunya i no només del govern de la Generalitat, sinó també de la societat civil".

A veure el PSOE, ha fet una proposta al darrer moment, proposta que no agrada perquè incompleix l’esperit de l’ESTATUT, però quina proposta UNITÂRIA hi ha? Que jo sàpiga cap.Convergència, fent un esforç per trobar la unitat d’acció, no ha presentat el seu model . Fet lògic si pretenem tirar endavant una acció unitària de tot l’arc parlamentari, però no seria l’hora que es presentes quin és el model unitari de Catalunya? Així davant de la proposta espanyola hi un altre proposta, la catalana, i a partir d’aquí ha discutir. Però sembla ser que només es discuteixi sobre una d’única, i que no és bona per Catalunya.

Però ull! Les propostes de finançament han d’estar lligades als pressupostos generals de l’Estat, sinó serà el cant de la sirena.

Per altra banda, el cinisme més patètic de tots els temps , amb les declaracions d’en Zapatero que,....
" ha assegurat que no ha incomplert l'Estatut perquè el text, que assegura coneix molt bé, no parla d'aprovar un nou model de finançament en el termini de dos anys sinó d'arribar a un acord en matèria de finançament. Segons ell, el govern espanyol ha complert perquè ha presentat una proposta abans del 9 d'agost i el "matís" està en què l'acord depèn "de dues parts".

"L'Estatut diu que en dos anys hi ha d'haver un acord sobre finançament i quan hi ha un acord intervenen dues voluntats. Per tant el govern ha complert perquè ha presentat una proposta de finançament", ha afirmat. Doncs es clar la proposta catalana no hi era!!!

En fi “ Quién bien te quiere te ara sufrir” al loro!!!! President Montilla

Per acabar i abans d’anar ha dormir, que ja és hora, un poema d’en Josep Punsola.

CANT DELS CIMS

Roda pels cims, la il·lusió,
sobre testes enlairades
que em fan sentir l’emoció
d’aquelles hores passades.

Que, encara que tingui neu,
queda, calenta, una llàqgrima,
per plorar-te, alt Pirineu,
i sentir-te l’ànima,

Tal com ets, sever i noble,
respirant a prop de Déu
amb els pulmons del meu poble,
Pirineu, alt Pirineu!

1 comentario:

elracodemataro.blogspot.com dijo...

Albert un estatut tan mutilat no serveix per res al país, a mi ja m’és igual com quedi. Hem de fer una constitució catalana i aprovar-la al parlament català conjuntament amb una declaració d’independència. Ja n’hi ha prou de tonteries autonomistes anem per feina o pleguem veles.


David.