1/8/08

"QUE EL VENT ES FORT I CATALUNYA ÉS GRAN" (JOAN MARAGALL)

La situació econòmica actual, es preocupant, cada dia hi ha expedients de crisis i de regulació de llocs de treball al nostre país.

A nivell polític les coses tampoc pinten bé, el Govern espanyol, posa pals a les rodes al desenvolupament de l’Estatut, i com no al traspàs de competències. Gran victòria!! ens donen la Inspecció de treball, això vol dir que els treballadors funcionaris adscrits a l’Estat passaran a la Generalitat, per tant increment de personal en la funció pública catalana. Això sí ara li podrem donar forma i estil propi, a més es disposaran de nous llocs de comandament. Espero i desitjo que la partida pressupostària que acompanya aquesta cessió cobreixi el cost. Cost que es veurà incrementat ràpidament per allò de l’estil propi, ja que hi haurà increment de plantilla, com sempre passa a l’administració.

La resta de l’apartat de transferències a l’aigüera, de rodalies res de res, de l’aeroport ni parlar-ne, en fi un Triparit de pena.

I el pressupost de la Generalitat pel que al compliment de Llei Orgànica de l’Estat, o sia del nostre Estatut, res de res la promesa, del dia 9 d’agost, es veurà com un engany més. Complint-se allò que en Montilla li va dir al President Zapatero, “ Quien bien te quiere de hará sufrir” però els que patim i patirem serem els catalans, com sempre.

Davant aquest escenari estiuenc, l’únic que em queda es refugiar-me amb la lectura, i amb ella compartir amb vosaltres uns petits fragments de poetes catalans.

Dolça Catalunya, pàtria del meu cor.
Jacint Verdaguer

A Catalunya deixi
El dia de ma partida
Mitja vida condormida;
L’altra meitat vingué amb ml
Per no deixar-me sens vida.
Pere Quart

Vós parlau bé o mal de Catalunya, però en parlau sovint.
Joan Alcover

Es pot dir amb foc encara el nom d’aquest país?
Miquel Martí i Pol

Ara us preguem per Catalunya.
Joan Fuster

Llibertat i Catalunya... no cal que digui res més!
Josep María de Segarra

No hay comentarios: