17/5/07

DILLUNS 21 DEBAT A LES ESMANDIES

El proper dia 21 en Joan té un debat junt amb els altres candidats que es presenten a les eleccions municipals a debatre sobre el sistema de vídeo vigilància implantat a la plaça de Granollers, i amb el que un sector important dels veïns no hi està d'acord. El títol de l'acte, obert a tothom, és: Volem un model de democràcia vigilada? Controlar la ciutadania amb cameres: pros i contres.
Aquest debat s'iniciarà a les 8 del vespre al Casal de Barri Les Esmandies. El tema és interessant, defuig de repetir el ventall de propostes de les formacions polítiques i centre el tema en aspecte que preocupa al barri.
Mataró no tant sols té aquestes càmeres sinó que n’hi ha d’altres de repartides per la ciutat, apart un vehicle camuflat que també es dedica a fer reportatges fotogràfics. Totes aquestes imatges recollides, tenen una finalitat sancionadora i recaudatòria per les arques municipals. L’argument de l’ajuntament és de vetllar pel civisme, que els conductors no s’aturin on no deuen, personalment ho veig malament, no cal tant de control, ja que una cosa és estacionar momentàniament el vehicle, per què algú baixí i un altre seria aparcar i deixar el cotxe, fet que no passava ni passa, ara els cotxes s’aturen a les rondes direcció a mar, un cop creuat el pas de vianants, o sia un estacionament en doble fila, molt més perillós per la seguretat de les persones, al temps que dificulta el trànsit.
Però el tema te molta més profunditat, realment el ciutadans de Mataró volem ser vigilats per càmeres? Volem que Mataró sigui un Gran Hermano?
El tema es complexa, i s’ha de partir del concepte, en democràcia volem estat vigilats?, tutelats?, personalment crec que no, les llibertats individuals han de prevaler per a sobre de tot, ningú té dret sobre la meva persona física i molt menys a nivell de pensament. La ciutat ha de ser un espai de llibertat amb uns carrers nets i segurs, on poden viure i conviure amb els nostres iguals. El carrer no ha ser un espai televisiu d’us privats per un cos de seguretat municipal, que el que pretén no és la nostre seguretat ciutadana sinó controlar i sancionar possibles infraccions de vehicles. El debat serà interessant, doncs el veig com un debat ideològic, amb repercussions ciutadanes. Que diran els del PSOE amb el Ramón Bassas, màxim resposable d'aquest control? i els socis ERC, defensora fa molt de temps de les llibertats, i els de Iniciativa, amb la seva equitat, lluitadors de fa anys contra la represió?

1 comentario:

Anónimo dijo...

La que suscribe es abogada natal y residente de San Juan, Puerto Rico. Mi bisabuelo es Don Jaime Gerones Palmada que vino del pueblo de Sant Feliú de Gixols, Cataluña, España a vivir a Puerto Rico para el 1875. Se casó en 1881 con doña Rosario Olivieri, tuvo seis hijos y regresó a España donde murió.

Me he dado a la tarea de localizar sus posibles familiares en España tales como descendientes de hermanos, hermanas o primos.

Si usted podría ser uno de ellos o tener información que me ayude, mucho agradeceré se comunique conmigo através de mi correo electrónico: irvalldejuli@gmail.com
Estaré en Madrid de visita del 25 de mayo al 10 de junio de 2007.

Cordialmente,

Irma R. Valldejuli Pérez